Влияе ли богатството на здравето? А здравето на богатството?

“Едни от най-хубавите неща на света са парите и здравето, като здравето е по-доброто от двете възможности” – PP Team

Купи си Пешо втора ръка Бентли, ама и с него все още се шашкаше като влезе в кръгово движение. Не стига, че Господ не го пазеше, ама и той хич не внимаваше. Трясна се Пешко и Бентлито брак, шофьора на каймак (оцеля, но може да се каже, че вече е шофьор в неравностойно положение).

И тъй като мисията ни е да те водим към възход, този злочест пример ни налага да заченем следното важно размишление:

Ако наистина искаш да имаш не просто прилични парици, а СТРАШНО МНОГО парА, е добре по Коледа да започнеш да гледаш по-серизоно на късмета от баницата с надпис „здраве“ и на първо време да не ти става тъпо, когато паричката се падне на друг.

Перфектното здраве и тонус са важно и задължително условие, без което е немислимо трупането на неимоверни богатства, а богатство без здраве е лишено от всякакъв смисъл. Кому е нужен охолен живот, който не може да бъде консумиран пълноценно? Да не говорим, че далеч преди да се стигне до консумацията на живота и неустоимите му благинки, е нужно да си наясно, че перфектното състояние на организма ти (барабар с мозъка) е най-важният и необходим ресурс, за да можеш да се бориш, да печелиш и не на последно място да се радваш на живота. Най-просто казано, лошото здраве гълта много пари и други ресурси, ощетява откъм радост и откъм възможности. В противовес, доброто здраве е предпоставка за печелене на пари, а те пък са добра основа за поддържане на стабилно здраве. Омагьосани кръгове с лопата да ги ринеш.

Живуркащите хора в България, които преобладават осезателно сред населението, правят точно обратното. „Продават“ здравето си за една заплата, с която да платят сметката за тока и да избутат някак си до края на месеца. „Продавайки” го отново и отново през следващите месеци за същите мизерни парици, се превръщат в едни издухани двукраки таратайки, които нито са здрави, нито щастливи, нито пък богати. Как се правят нещата по-обратния ред, ще ти стане ясно, ако влизаш по-честичко в сайта ни.

ВАЖНО! Не се вманиачавай. Ако поставиш здравето като върховна цел, ще стане точно обратното. Леля Спаска например постави здравето в култ. Започна постоянно да се следи и наблюдава за различни симптоми и колкото повече се наблюдаваше, толкова повече симптоми откриваше. И така къде от внушение, къде от неправилно самолечение, още преди да се усети, болестите я налазиха като хлебарки. Нали се сещаш, че за да "постигнеш" здравето като цел, първо трябва да има болест или някаква неразположеност, с която да се бориш и като нямаш такива налични в момента за „върховната си задача”, подсъзнанието ти ще ги генерира по свой избор, само и само да ти осигури материал за постигането на целта.

*ШЕФЪТ до такава степен му е хванал цаката на това подсъзнание, че в рамките на един-два разговора успя пред очите ни да излекува един пелтек, като просто му обясни, че заеква, защото има тъпия навик постоянно да се опитва да НЕ заеква докато говори и така му спести много от логопеди и психолози, пък и той завалията потребителски кредит за лечение щял да тегли. Да се надяваме, че сега живее в благодарност.

Достатъчно е като за начало да ограничиш вредните навици до минимум, като безсмисленото пушене например, което така или иначе вече не е на мода, а и с този закон дето го прокараха, шансът ти за глоба нараства значително, вземайки предвид българския ти манталитет. Спри да лочиш алкохол, било то от мъка или демонстриране на купонджийска издържливост. Не стой постоянно пред PC-то и то изгърбен като някой геймър неудачник, а си вдигни задника и се размърдай. ДВИЖИ СЕ! Спортувай, разхождай се, прави секс, пей, смей се и не на последно място... ВНИМАВАЙ КАКВО ЯДЕШ! (последното го изкрещяваме!)

Без кренвирши!!! (това е храна за пролетариата и то за най-шибания и необразован пролетариат). Може би вече си се светнал, че от магазина до вас единствената безвредна храна, която можеш да си купиш е пакетче слънчогледови семки. Ако все още не си паралия и не можеш да си позволиш качествена храна, се ориентирай като начало към храни произведени на село (както правят все повече баровци впрочем). Няколко примера за такива храни са:

Прясно и с мерак издоено мляко

Щастливи яйца - бомба с хранителни вещества и микроелементи

Червени домати, върху които слънцето съвсем натурално е цедило лъчите си

Сочни праскови директно от дървото, които пръскат вкусни капки при отхапване

Ненужно е да правим пълен списък на храните, които и без това са ти известни. За никой не е тайна, че прохождащите тарикати, а защо не и зрелите екземпляри, се ориентират към храната от директния производител.

От всичко изписано дотук изводът е, че дори и 5 апартамента да имаш, във всеки един момент може ти да се окажеш този, за който утре е нужно да се пращат SMS-и. Времето и здравето са най-важните ресурси, а не се ценят, когато са налични. Пази си здравето и му се радвай! Затова сега ти пожелаваме приятен ден, здравей и богатей и дано не си преял по Великденските празници.

Има един фактор, който с пълна мощ уврежда здравето и директно сгромолясва щастието и дохода, но не сме споменали за него, защото се стараем да привличаме мислещи хора, а не просто пасивни читатели. Можеш ли да се досетиш и да назовеш кой е той? :)


ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Read 4436 times
PP Team

Ние не учим никого и не претендираме, че сме прави на всяка цена! Просто споделяме какво мислим, пък който иска да се възползва. ;)

Website: www.parichnipatoci.com

5 коментара

Трябва да сте вписани, за да коментирате

ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Логин