Джим Рон. Най-яките бизнес цитати.

Ако знаеш кой е Джим Рон, коментарът е излишен. Просто скролни надолу страницата. В случай, че не си го чувал, най-лесно се помни като "джин" и "ром", само че е Джим Рон. Избягвай лапсуси, понеже ако разпалено говориш за ДжиН роМ, ще приличаш малко на начетен ромски философ.

Интернет изобилства от информация за това, кой е той и какъв е, що е, но ние нали сме практични калпазани, ще я караме по-сбито, пък и да не повтаряме вече написаното от някой друг. Ако си чел повече от една книга на Донълд Тръмп, най-вероятно скоро ти е светнало, че която и книга да си купиш от неговите, все едно четеш една и съща, така че наистина няма значение коя ще грабнеш на random от книжарницата. При Джим Рон е обратното. Каквото и да прочетеш от някой друг автор, вътрешно оставаш с едно смътно впечатлние, че въпросният бизнес автор/мотиватор/лектор/гуру може и да е черпил вдъхновение именно от мистър Рон и на практика не казва нищо ново. Според една от безбройните перифрази на принципа на Парето, 80% от бизнес философията е с източник бай Джим. Примерно, Браян Трейси също черпи от нея като негов ученик и последовател. Подозираме, че и той настръхва тайно, също като нас, от бизнес цитатите на Рон.

Според едно наше проучване (в Google), ако към цитат приложиш що-годе релеванта снимка, цитата се вклинява в мозъчната тъкан, като снимката катализира пренареждането в асоциациите и свързва аксоните и дендритите на невроните в мозъка ти по най-подходящия начин, автоматично, специално за теб. Така въпросната бизнес мъдрост винаги се появява пред очите ти, когато живота ненадейно те натресе в някаква ситуация.

Ето някои от любимите ни негови бизнес цитати (или по-скоро тези, за които успяхме да намерим някакви кажи-речи уместни снимки в интернет).

op Само мотивация не е достатъчна. Ако имаш един идиот и го мотивираш, ще имаш просто един мотивиран идиот.
op Ако не сътвориш сам план за своя живот, най-вероятно животът ти ще стане част от плановете на някой друг. И познай какво са планирали другите за теб? Не много…
op Провалът не е еднократно събитие. Не се проваляме така изведнъж. Провалът всъщност е няколко грешки в преценката ни, които повтаряме всеки ден.
op Нерешителността е крадец на възможности.
op Не можеш да достигнеш дестинацията (целта) за една нощ, но можеш да промениш посоката на своя живот за една нощ.
op Не си пожелавай да ти е по-лесно, пожелай си ти да си по-добър!
op Помня, как казах на наставника си: "Ако имах повече пари, бих имал по-добър план!". Той веднага ми отговори: "Бих ти предложил да кажеш, че ако имаше по-добър план, би имал повече пари!". Виждате ли, не е от решаващо значение сумата, с която разполагаш, а планът, който имаш.
op Някой неща трябва да се правят всеки ден. Изяждането на 7 ябълки в събота, вместо по една всеки ден, просто няма да свърши работа.
op Има две болки. Всички страдаме от една от тях - болката на дисциплината или болката на съжалението. Разликата обаче е в това, че дисциплината тежи грамове, a съжалението - тонове.
op Научи се да скриваш нуждите си и да показваш уменията си.
op Жалко за човека, който получава един милион долара, а не е милионер. Ето какво би било жалко: твоят приход да е пораснал, а ти - не…
op Почвата казва: "Не ми носи нуждите си. Донеси ми семето си.".
op Времето е най-ценният ни актив. И все пак, ние имаме склонност да го прахосваме, да го убиваме и да го прекарваме, вместо да го инвестираме.
op Успехът не трябва да се преследва. Успехът трябва да бъде привлечен от личността, която ставаме.
op Разликата между философията на богатия и на бедния е следната: Богатият инвестира парите си и харчи това, което е останало. Бедният харчи парите си и инвестира това, което е останало.
op Успехът не е магия или мистерия. Успехът е естествено следствие от постоянното прилагане на основни принципи.
op

Design life – don’t just live it

(това звучи по-добре като си е

на директен английски).

op Моят наставник ми каза: "Хайде да направим…", а не "направи го ти!". Колко е силно, когато някой каже: "…хайде да направим…".
op Само когато даваш, можеш да получиш повече от това, което вече имаш.

ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Read 11298 times
PP Team

Ние не учим никого и не претендираме, че сме прави на всяка цена! Просто споделяме какво мислим, пък който иска да се възползва. ;)

Website: www.parichnipatoci.com

1 коментар

Трябва да сте вписани, за да коментирате

ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Логин