КПД. Как да стигнеш от ентусиазъм до КЕШ най-бързо?

КПД - коефициент на полезно действие. Методът, описан по-долу, катализира значително процеса на забогатяване.

Ако пуснеш една капка в чаша с лимонада, тази капка никога вече няма да бъде същата. Тя ще стане лимонадена капка. Подобна трансформация би претърпяла бедната капчица и ако бъде пусната в чаша вино.

Хода, който най-стабилно ще подкрепи успешния ти марш към милионките е смяната на средата. Тя най-бързо ще даде отражение върху начина ти на мислене и дай Боже, върху твоите навици и начина ти на действие.

Проблема е, че влизането в такава среда или обкръжение не е чак толкова лесно като капането на капки тук и там. За разлика от химията, една богаташка „пълна винена чаша“ би приела много по-радушно друга винена капка, а не някаква си проста хлорирана, чешмяна капка. Нали ако много водни капки се съберат, ще разсеят средата. Както общото влияе на частното, така и частното влияе на общото.

Какви са първите стъпки, които можеш да предприемеш в тази насока?

Поинтересувай се какво четат богатите. Купувай вестниците, които си купуват те и чети интернет сайтовете, които са насочени към тях. Дори и нищо да не разбираш от това, което четеш на първо време, продължавай да го правиш. Така в главата ти ще възникнат въпроси, а не след дълго ще дойдат и отговорите. Чети биографиите на богати хора, гледай интервюта с тях, без значение дали са на български или не и се опитай да вникнеш в начина им на мислене. Интернет ти дава страхотна и необятна възможност за това. Хубавото на живите интервюта е, че на базата на подражателния модел, ще попиеш несъзнателно много неща, от които имаш нужда. Перфектният вариант е, ако можеш ти самия да общуваш с такива хора (и току виж заради едното му неосъзнато подражание, от средностатистическа маймуна, неусетно си станал богат мамймуняк :) ). Сприятелявай се с такива хора, но се постарай във връзката си ти да бъдеш полезен, а не да спазваш мисловната постановка "да се навъртам около тоя, че може да ми потрябва някой ден". Чети Парични Патоци и отговаряй на въпросите тук всекидневно. Въпросите, които сбъркаш, ще ти дадат повече от верните отговори. Храни се като богатите, виж как се обличат и как обичат да се забавляват. Обличай се и ти добре. Изглеждай като богат човек!

Естествено, в началото трябва да успяваш много добре да балансираш между това да си с единия крак в „богаташката“ среда и едновременно с това да се простираш според чергата си. Добър пример за мярката в разхода и неубоздания харч са двете сексапилни сестри от Добрич, за които стана дума в предната статия. Като за начало си купи Мерцедес (или Ягуар) на старо. Ще ти повлияе добре и на вътрешния и на външния вид, а освен това се чупят рядко, поради по-качествената си направа. Другите коли като Опел, Форд, Рено, Пежо и т.н и т.н, остаряват доста по-бързо, хем морално, хем като стойност и са по-трошливи. За да привличаш богати хора, трябва да се държиш, да мислиш и да изглеждаш като тях. Само гледай да не влезеш в някой филм и да си въобразиш някакви работи, че един от капаните на "Дявола" са "тънките граници" и вместо да изглеждаш като "успешен тип", да не заприличаш на самонадеян цървуляк с претенции.

Най-силно въздействие от всичко изброено дотук ще окажат директното, непосредствено общуване и контактите с успели хора.

Няма да се разливаме надълго и нашироко, защото и без това не можем да го обясним. Трябва да се почувства. Случвало ли ти се е случайно да попаднеш в компанията на някой успял човек? Спомняш ли си каква мотивация и творчески заряд те напушват в такъв момент? Опитай да споделиш бизнес идея или идея от друг тип с този човек. Опитай да споделиш същото с комшията пред блока и веднага ще усетиш разликата.

Винаги казвам - не подценявайте с кого общувате, независимо дали ще са родителите ви, които не си избирате, или половинката, която можете да изберете. Това са хората, които най-силно ви формират като личности и характери. – Уорън Бъфет

Петимата души, с които прекарваш най-често времето си всеки ден, те формират най-пряко и силно като личност, без да го осъзнаваш и след време можеш да започнеш да се оприличаваш с тях.

Както се казва, ако искаш да станеш зъболекар, събирай се със зъболекари, ако искаш да станеш добър монтьор, събирай се с такива, ако искаш да си монах, търси компанията на монаси и респективно, ако искаш да бъдеш богат, общувай с богаташи.

Средата може да ти даде много и в същото време да ти вземе много. Често този процес на изграждане или деградация се случва без осъзнаването на „успяващия“ или „деградиращия“ човечец. Прекрати контактите си с луузърите, с лентяите и с депресарите и с всички хора, на които животът им е лишен от смисъл („Смисълът“ не се измерва с пари, а може да има най-различни форми). Разтовари лодката от излишното и тя ще се придвижи по-бързо. Не може да си богат на яве, без да си богат отвътре. НИКОЙ ОТ НАС НЕ ТВЪРДИ, че контактите ти трябва да са само на база материално облажване или с някакви други користни цели. Те трябва да са широкоспектърни и разнообразни, например с музиканти, художници, бизнесмени, лекари и т.н. Все хора, които могат да ти дават и на които можеш да дадеш. (в емоционален, интелектуален, паричен смисъл и др.). Разкарай безсмислените хора от живота си.

Хайде, капко, стига чете! Отиди и се влей в някъде на подходящо място.


ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Read 8654 times
PP Team

Ние не учим никого и не претендираме, че сме прави на всяка цена! Просто споделяме какво мислим, пък който иска да се възползва. ;)

Website: www.parichnipatoci.com

1 коментар

Трябва да сте вписани, за да коментирате

ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Логин