Истината боляла и оставяла рани. Ето защо Ани лапа мухи и банани.

Ресурсите и богатствата на този свят са неизчерпаеми поради факта, че монетата има 2 страни. На пръв поглед България вече няма конкурентни предимства с доматите и краставиците, туристическите ни ресурси са осрани, ИТ-тата си бият камшика ежедневно и няма 2 читави фактора да скалъпиш една проста производствена функция. (Всяка производствена функция предполага участието на най-малко 2 производствени ресурса, които се комбинират помежду си).

Да помислим пак, с какво разполага България в изобилие към този момент? Воала, с много на брой нещастни хора. Този неизчерпаем ресурс по нашите ширини обуславя и естественият БУМ на врачки, екстрасенси и гурута, специализирали в различни области. Целта ни не е да те разочароваме от родината, нито правим невинен опит да те склоним към врачуване, просто се опитваме да те научим да мислиш като предприемач.

Навярно знаеш, ако си чел и други наши публикации, че смисъла е малко по-дълбок. Не бързай да ни наричаш шибани сметкаджии и користни нещастници, само за това, че илюстрираме една много обемна ниша за осребряване на човешкото нещастие, в която ДРУГИ доста умело се вихрят и забогатяват. Стои отворен въпросът: „Това злоупотреба ли е с нещастието на търсещите помощ хорица или е признак за добро ориентиране в ситуацията, чрез задоволяване на търсенето с това, от което то има нужда, а именно заблуда?”

Ето един пример от действителността. Въпрос отправен в интернетсайта на някакво БГ-гуру, където случайно попадаме в интернет.

„Здравей, казвам се Ани. Около мен всички са мислещи негативно и заредени с отрицателна енергия. Дори и близките ми. Всеки постоянно ме критикува и ми натяква колко съм грешна. Чувствам се неразбрана. Все едно съм от друг свят. Това карма ли е? Това ли е урока, който трябва да науча на Земята. Или може би, защото не съм материална и съм по-фина душа от друго измерение и хората проявяват естествена нетърпимост към мен, а както знаем на Земята сега силите на злото са взели превес…бъра…бъра…сто чадъра в бахъра.”

Въпросите от другите потребители са досущ един дол дренки като този на Ани. Тези хора търсят съвет, помощ, за която са готови да платят, да си купят книгата на гуруто, някакви вълшебни камъни, излъчващи лечебна енергия, магически сувенири и аксесоари и куп други нещица с ниска себестойност и висока надценка в пъти.

Каква е истината за истината? Този огромен пазарен сегмент се формира, точно благодарение на страха и неспособността да си кажеш 2-3 мъжки думи насаме със себе си. Почти всеки, без да е професионалист и без да е гуру, най-вероятно би могъл да посочи причините за проблемите на Ани след непосредствен жив контакт с нея. Особено отстрани, с лекота се отсъжда на кой какво не му е наред. Но дори и да удариш 10-таката, да избиеш рибата с точната си преценка и да посочиш конкретните причини за язвите в живота на Ани, както и най-бързият начин за асфалтиране на дупките в характера й, няма да получиш нито пари, нито благодарност, нито признание. Точно обратното. Най-вероятно ще ти се разсърди, опровергае, разлюти и разгневи, а ако ти се падне някой пуФкаФ Аню, може и да пожелае да те напердаши. Ти си й казал истината, човече, а тя НЕ ТЪРСИ това. По-склонна е да приеме, че е същество от друг свят и че е натоварена с особена мисия от по-висш разум, които ще й посочи пътя някой ден.

Това налага естествената нужда на пазара от услугата на гуру, което на прост език да обясни как някакви много мощни енергии, идващи от космоса, могат да бъдат адекватно овладяни и приложени в битов и житейски план, как да подчиним Вселената и нейният разум и много други. Ако го питаш обаче откъде е посветен в това „знание” , няма да може да ти отговори, поне веднага, и макар до ония ден никога да не е излизал извън пределите на Разград, може детайлно да ти обясни за границите на вселената и нейните измерения. На бас, че ако му прошепнеш с басов глас „Бууууу” във мрака, ще се охълца и ще се наака. Но пък има пазарен нюх копеленцето, което трябва да му се признае.

Зарежи я тая Ани, зарежи и гуруто. Дай да видим, какво можем да изцедим от цялата тая работа и да ти го поднесем като сок на познанието. Понеже слогана под „Парични патоци” гордо гласи „всяка една прекарана минута тук те прави по-богат”, бързаме да използваме създалата се ситуация в текста и да я приведем в твоя полза.

Ако имаш финансови затруднения или просто това, което печелиш в момента не те задоволява, пробвай да извърнеш поглед към истината, ама директно, не като уплашено куче, което гледа с бялото на окото, и си посочи САМ причините за това. Все пак кои сме ние, че да ти ги посочваме и да те учим? Ако досега не си го правил, знай, че истината не боли чак толкова. А и никой не те кара да гледаш отвързан ротвайлер в очите, а само някаква си истина.

Да, от истината ти става тъпо, ама чак пък да боли… Струва си усилието, тъй като този акт на съзерцаване ти дава много големи конкурентни предимства пред останалите, ако го правиш правилно обаче, защото „скапана държава, работа няма, държава няма, изпокрадоха всичко, политиците убиха бизнеса”, не е пример за поглеждане на истината в очите. Да, твърдението е вярно и само по себе си е истина, но това не е онази истина, която ти трябва и която ще ти реши проблема.

Има една мисъл на Джим Рон, нещо от сорта на „Дисциплината тежи грамове, а последствията от липсата на дисциплина тежат тонове.” Е, същото е и с истината. Конкурентните предимства след „прозрението” са големи пред останалите люде, не само заради ползите, които носи истината, но и поради факта, че значителен процент от сънародниците ти не го правят, защото просто е неприятно.

Да бъдеш искрен със себе си е само първата и по-лесна стъпка. После или просто приемаш истината такава каквато е, или предприемеш нещо по въпроса. Самото отчитане на истината никак не е мъжко, както смятат мнозина, а напротив, ще те направи един искрен неудачник. Прекият резултатът от поглеждането на истината е, че тя ти казва „Брат, така стоят нещата”, нищо повече. Останалото е твоя работа.

Пак повтаряме, ако си финансово добре, ОК, но ако имаш парични проблеми, усамоти се и си отговори на въпроса „Защо нямам пари”? НИКОЙ не може да ти отговори по-добре от теб самия на този въпрос. Само внимавай да не се подхлъзнеш. Отговорът на тази питанка, ще ти даде възможност да станеш финансово по-устойчив, дори и независим. Ще ти даде възможност, а не ЩЕ те направи такъв. Хубавото е, че можеш да използваш този подход по всички въпроси, не само финансовите.

Голям проблем е, че избягваме да боравим с истината за себе си, а тя е много важен елемент за скоростта в живота ни и неговото качество. Това изречение пак ще го напишем. Голям проблем е, че избягваме да боравим с истината за себе си, а тя е много важен елемент за скоростта в живота ни и неговото качество. И не боли чак толкоз’.

За тези, които не са съгласни с това, можем да предложим следните варианти:

Лъчението на душата е една гама по-светло, когато наблизо има пресен пипер, който трепти на по-ниска честота и така пропуска енергията „кен”. Специалистите в областта се наричат кен-гурута. Все пак в лютата чушка, братовчед на пипера, е закодирана информация за първоначалния взрив. Скритата пиперка в чекмедже, близо до спестявания, може да отприщи положителна финансова енергия. Ако срещате затруднения, свържете се с вашето персонално кен-гуру.

В България просто няма смисъл, няма шанс, тук е много трудно да се реализираш и трябва да полагаш няколко пъти повече усилия за същите резултати от гражданите на някоя по-бяла европейска държава.

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ: Последните два абзаца може да прозвучат иронично, НО КАТЕГОРИЧНО НЕ ТВЪРДИМ, че те не са истина.

В резюме: какво научи от тази публикация?

1. Ресурси бол (монетата има 2 страни). Хвърли едно око на публикацията "Пари можеш да направиш от всичко".

2. Умението да гледаш на истината такава каквато е, но тази, която се отнася за теб, а не разни истинни констатации, осигурява възможност за конкурентни предимства в личен и финансов план, прави живота по-щастлив и добавя скорост към постигане на целите.

3. Много тъпи парчета крачат по Земята. Не можеш нито да ги научиш, нито да им покажеш, ТЕ НЕ ИСКАТ това. Вместо да им се нервиш, възползвай се от тях. Абе дали някой не прави точно така и с този наш "велик" народ?


ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Read 6814 times
PP Team

Ние не учим никого и не претендираме, че сме прави на всяка цена! Просто споделяме какво мислим, пък който иска да се възползва. ;)

Website: www.parichnipatoci.com

1 коментар

  • Линк към коментара Марин Петък, 29 Май 2015 08:02 posted by Марин

    Здравейте Патоци!!!Много хубава статия(отново)Всичко,което казвате е вярно(поне за мене)-дано и други хора да успеят да вникнат в съдържанието на тази статия.Знаете,че като цяло Българина обича да живее в някакъв свой,утопичен свят,където всичко е розово-така му е по-лесно.По-лесно е да живееш под диктовката на взети решения,а не да взимаш такива.Някой казват(както вие споменавате),че в България било трудно,политиците крадяли........Аз пък казвам следното;Много е хубава държавата ни-Законите за всички са едни и същи-малко са хората явно,които могат да се възползват от тях-На прима виста законите не са създадени за .работника.-за това и много хора ги 'ненавиждат'.........но...........ако погледнем от друга страна-много са си точни-вече кой ще се възползва от тях сам си решава...........Като цяло,както казвате Българите не обичат да взимат решения самостоятелно-по-добре някой друг да ги взема,а ние да живеем под диктовката на взети решения....

Трябва да сте вписани, за да коментирате

ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Логин