Богатство? Първата стъпка към едни пари.

“Зад купищата пари стои добре организирана система, която ги генерира, а зад тази система стои личност със своите качества“ – ШЕФЪТ.

"Лекарят мисли като лекар. Мошеникът мисли като мошеник. Автотехникът мисли като автотехник. Посредственият мисли посредствено. Милионерът мисли като милионер" - неоспорим факт.

Според ШЕФЪТ звучи доста притеснително факта, че значителен процент кадърни български люде се мотат със старателно закърпени дрехи по улиците, а на трапезата им присъстват най-често кренвирши, маргарин, трушия, чат-пат бобец и други такива по-евтинки пълнители за стомаха (само боба уважаваме, особено ако е изкиснат предварително, тъй като има градивна функция и е полезен). Това твърдение поражда въпроса „Е щом са кадърни, защо са прецакани”?

О, не. Ако и ти си от ония дървени философи, специализирани в пораженческите теории, че в България големи пари се правeли само от престъпна дейност, можеш спокойно да ни теглиш една и да ходиш да се пробваш като генгста някъде, ама вътрешно усещаме, че ще се прецакаш. Самият факт, че четеш „Парични Патоци” е похвален, понеже сам търсиш, пътя към богатството и може би, много скоро ще си един богат човек, но ако си попаднал тук случайно, избирай! Ако искаш чети, ако искаш не чети.

А сега да се върнем на въпроса "как да издуем портфейла трайно" ? Мислехме да подхванем темата по-издалеч, ама в крайна сметка стигнахме до извода, че е безсмислено да зубриш живота на тероия и е по-добре само да ти кажем тайната и основна причината за богатството, а ти сам да се пробваш и да видиш как става голямата работа. А би било и в твой ущърб да те лишим от възможността сам да си извървиш пътя. В противен случай нищо няма да полепне по теб като опит и знания.

Навсякъде отговора го оставят за накрая, че да има напрежение и читателя да стигне до финала, но ние понеже НЕ сме професионалисти в писането, сме нетърпеливи и веднага ти казваме, че тайната е най-вече в начина на мислене и навиците. Това не означава автоматично, че ако ежедневно сядаш и се напъваш да мислиш по определен начин, нещо ще се промени. Но ако внесеш успешно някои корекции в личността си, първата от които е структурата на мислене, ще станеш свидетел как парите идват, без да е задължително да имаш някакви други пари, активи, връзки в общината и т.н. (не че изброените няма да са ти нужни на един доста по-късен етап, но не в тях се КОРЕНИ основната причина за богатството) Виж сега....

Може би, често си правил съпоставки между бедния и богатия. Единият е да речем 40 годишен господин с интелигентна физиономия, на който почти цялата му 13-та заплата отива за зимни гуми, които сам ще сложи на разхлопания си 15 годишен Пасат комби, клечейки с оголен кръст, под който загадъчно се подава върхът на задната му цепка. Като негов антипод е пичагата с Туарега, който гледа най-новите каталози и се чуди кое да е новото му возило, като изборът му най-вероятно ще е базиран на някаква си прищявка или моментна мода. Искаме да натъртим, че и двамата избрани за примера са умни и стойностни хора, в добро здравословно състояние, просто единият е богат, а другият не. Каква е причината?

Нали се сещаш, че ако в момента наблюдаваш през оградата два еднакви парцела по 600 кв.м. всеки и единият от тях е недостъпен за човешки крак от треви и плевели, а другият - поддържан, изобилстващ от натежали, сочни плодове и зеленчуци, ще откриеш много бързо причината за тази разлика. Двата парцела са съседни, в добро „здраве”, с хубава почва и двата с еднакъв потенциал, ама в единия само буреняк, а в другия, да речем портокали, дюли и спанак. Според теб къде се спотайва причината за различията?. А тази между богатия и бедния? На яве еднакви двуноги същества, съставени от вода и въглерод, но с гигантска разлика в техния вътрешен свят, чийто пряко външно проявление е силната миризма на успех само покрай единия от тях. (сещай се тук и за онзи до болка изтъркан пример на Фройд с върха на айсберга). Или казано по-просто "каквото посееш, това ще пожънеш". Но въпроса не е само в сеитбата, а също и в предварителната подготовка, копанта, оранта, пръскането и много други. (Представи си за момент, че си парцел в регулация от 600 кв.м. Освен подходящия посев, има много работа по теб преди да родиш изобилие). Засега посей следното в главата си: ОСНОВНАТА РАЗЛИКА МЕЖДУ БОГАТИЯ И БЕДНИЯ НЕ Е В ПАРИТЕ! ПАРИТЕ СА САМО ВЪНШНО ОТРАЖЕНИЕ НА ЛИЧНОСТТА И ЕСТЕСТВЕНА ПОСЛЕДИЦА ОТ ДЕЙСТВИЯТА НА СЪЩАТА ТАЗИ ЛИЧНОСТ. РАЗЛИКАТА Е В ЛИЧНОСТИТЕ. Дошлите наготово пари не променят личността, само още повече изопачават язвите й. Иванчо може да е спечелил от лотарията 1 милион, но Иванчо пак няма да прокопса, защото Иванчо не е милионер.

С две думи, трябва да станеш като пича от картинката (погледни я пак и никога не я забравяй). На някой парцелът му ще роди много плодове, на други красиво ще зеленее само и единствено добре поддържаният райграс, трети ще бъде люпилня за влечуги.

За да бъдеш като този, въпросния тип от картинката, първо трябва да имаш познанията и качествата да изградиш някаква добре работеща печеливша система, която да ти носи пари. Също така трябва да си способен да я поддържаш. Само качества като интелигентност и образование, съвсем не са достатъчни. Нужни са в пъти повече „активи” като личност (много преди парите) като например ДИСЦИПЛИНА, целенасоченост, бърз и аналитичен ум, отдаденост, специализирани познания в областта, чрез която си изкарваш прехраната, харизма, много приятелства и връзки на ключови места, подходяща социална среда, абонамент за „парични патоци”, познания за парите и "правилата на играта", лидерски качества и безброй други, които няма сега да изброяваме. (Не ни се изброява сега. Целта на публикацията е осъзнаването за промяна. Какво и как – в другите материали).

Ето сега в този абзац, ще се опитаме да илюстрираме това външно проявление на вътрешното ни АЗ, което дъвчем от началото на темата :). Забелязал ли си как около някои хора е постоянно разхвърляно. Дори и някой да им почисти основно, не след дълго кочината пак цари. Дори и сами да се надъхат някой ден и да си почистят ЛИЧНО, безпорядъкът пак възтържествува. Това е така, защото са мърлячи по природа и еднократната проява на ентусиазъм и дисциплина не води до кой знае какви резултати. За да бъде чисто около тях, те трябва да се превърнат от мизерници в чистофайници. Това трябва да направиш и ти. От „беден” трябва да станеш „богат”. Когато станеш богат вътрешно, парите ще дойдат като естествена последица и отражение.

ШЕФЪТ каза, че докато всеки един не разбере написаното в тази глава, ще ругае безучастно и безпомощно мръсните политяги до края на оскъдния си, пестелив живот.

А сега, отивай да се самоусъвършенстваш, че парите те чакат с нетърпение. А не, стой малко! Преди да си тръгнал да се променяш, поразгледай малко из сайта. Има доста интересни неща, които ще ти подпомогнат вътрешния растеж, така както амониевата селитра помага на растението да си расте.

За всеки, който е чатнал за какво говорим, поздрав с тази песен, за всеки, който не е да кликне тук и да се самопоздрави с това парче.

И запомни !!! Силата и парите си личат, а не се демонстрират!


ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Read 9412 times
PP Team

Ние не учим никого и не претендираме, че сме прави на всяка цена! Просто споделяме какво мислим, пък който иска да се възползва. ;)

Website: www.parichnipatoci.com

1 коментар

Трябва да сте вписани, за да коментирате

ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Логин