Сайтове и блогове, на които симпатизираме тайно

Ето един списък с полезни линкове на майчин език и на парични теми, които е добре да поглеждаш от време на време. Този списък не е направен на база партньорски отношения със сайтовете поместени в него, не е и с някаква рекламна цел. Собствениците на въпросните сайтове може би и хабер си нямат, че фигурират тук. Просто са ни симпатични (сайтовете) и намираме "нещо" в тях, та решихме да ги споделим с теб под формата на списък от "избрани" линкове, които да са ти под ръка, ако решиш да ги посещаваш по-редовно (сложи си този пост във favourites, защото после ще забравиш и ще го намериш трудно, когато ти потрябва). Може би и ние споделяме някои гледни точки, които на тези места са изказани по друг начин, а и там не говорят на "ти" както правим ние и я няма тази надменна арогантност, която е присъща за нас. (Преопръчаха ни да я борим с автохипноза, но истината е, че само така изглеждаме на пръв поглед, иначе сме си душички).

Може би тази публикация ще бъде редактирана многократно във времето и ще бъдат добавяни нови, както и ще бъдат "делвани" други, които по някаква причина вече не ни кефят, без да сме длъжни да обясняваме това наше действие. Това не е класация, така че поредността не е от значение за важността.

- investor.bg - тук по подразбиране е добре да се отбиваш от време на време .

- economy.bg - много добре изпипан комерсиален продукт с високо ниво на полезност. Дизайнът е чистичък и подреден, всичко е кратко, точно, ясно. Абе, евала.

- battony.com - Финансофите съвети на Бат Тони, демек Стойне Василев. Това момче не го познаваме, но изглежда, че е доста в час с нещата от живота и най-вече парите в него. Не е зле да хвърлите едно око и на smartmoney.bg - нов проект (от 24-ти май тази година, но изглежда обещаващ).

- zaparite.blogspot.com - Блогът на Мариян Йорданов от Investor.bg. Външното оформление на блога е почти толкова отвратително като нашето, но не това сходство в дизайна е причината да го харесваме. От познати чухме, че се били захласвали и четяли жадно. Пробвамхме и ние. Да, Мариян разсъждава интересно и има какво да научите от него.

- Nova Vizia - За novavizia.com няма как да не си чувал или поне веднъж да не си го посещавал. Навсякъде в разни списъци, подобен на този, го слагат все на първо или на второ място, което вече е малко дразнещо, затова ние ще се направим на интересни и ще го курдисаме по-надолу, което може би също е дразнещо от наша страна. Истината е, че веднъж като влезеш, никога не излизаш разочарован от там или в най-лошия случаи, поне не си с "празни ръце". Изхабихме се да пишем, не за да те информираме за съществуването му, а да ти напомним да го посетищ скоро, ако си загубил този навик с течение на бита.

- ikonomika.org - Блогът за икономика на Георги Ангелов. Старши икономист в Институт "Отворено общество". Човекът е много "пръфешънъл" и думата му тежи. Още с първото влизане в сайта и веднага си казваш "опа, тука работата е сериозна, я да видим за какво иде реч...". Не е за масовия читател, но пък инфото е стабилно и е добро!

- kadebg.com - понякога го бъркаме с kade-bg.com (някакъв онлайн магазин). Въпреки, че домейна си е пълен шит, може да се каже, че тази кака буди най-искрените ни симпатии, понеже историите ѝ са почерпани предимно от личен опит (също като нашите), а не са писани на принципа и с идеята само и само нещо да бъде публикувано. Тъпото е, че заряза писането на БГ и тръгна да си дири късмета при англоговорящата аудитория. В архива на блога са останали статии на БГ. Ценни са, погледнете ги, докато ги има.

- www.zdravduh.com/personal-finance - Теодора Дончева-Влаховска. Смесен блог, където е натъпкана всякаква информация от това дали ягодите са полезни до финансови съвети и размисли. Затова сме линкнали само "паричния парцел" от обширната територия, върху която се вихри госпожата. Не сме я виждали на живо, но си я представяме доста разтропана, жива и чевръста. За ягодите така и не прочетохме, но сме убедени, че и в тази област се справя добре. Аудиторията й може би е женска, но и мъж няма да си загуби времето там (Пак напомняме, че сме преглеждали само паричните теми в блога, за останалата част я караме на доверие).

- forum.karierist.com - Форума на karierist.com. Допада ни само форума от целия сайт. Готиното тук е, че може да задаваш наистина тъпи въпроси и все ще се намери кой да ти отговори и то добронамерено. Идеално и полезно място за ентусиазирани новобранци, които хабер си нямат от света на бизнеса. От друга страна тези, които са вече по-в час, могат да се забавляват с "грандиозните" идеи на новобранките.

- practicalpieces.com - разни отговори на въпроса КАК? Симпатичен блогец с практична насока. Най-добра представа ще придобиеш за него от картата на сайта тук.


ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Read 6924 times
PP Team

Ние не учим никого и не претендираме, че сме прави на всяка цена! Просто споделяме какво мислим, пък който иска да се възползва. ;)

Website: www.parichnipatoci.com

2 коментара

  • Линк към коментара intra1 Събота, 22 Август 2015 16:05 posted by intra1

    И аз бих искала да допълня списъка с: http://www.istinski-pari.com/

  • Линк към коментара Марин Събота, 30 Май 2015 07:07 posted by Марин

    Здравейте отново!!!По повод тази публикация бих искал да допълня този списък с още един сайт,който мисля,че ще се хареса на вас(създателите) и читателите на този сайт.Мисля,че има какво да се научи и от него.Държа да подчертая,че нямам нищо общо с посочения от мене сайт-просто му симпатизирам.Сайта е:http://www.kapkapokapka.com/.Благодаря

Трябва да сте вписани, за да коментирате

ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Логин