УСКОРЕНИЕТО е пари. Първите успехи могат да те провалят.

Едва когато бъдеш ухапан от агресивен охлюв в парка, тогава ще видиш и паричен паток да генерира и поддържа перманентен, обемен паричен поток.

Стабилното богатство предполага стабилни навици, водещи към него. Сега ще обсъдим един такъв навик, който e добре да вградиш у себе си, че личността ти да стане по-мощна и ако те сравняваме с двигател, който прави пари, запомни току-що хрумналата ни сентенция - „Мощен двигател – много парА, слаб двигател – малко парА“.

Убедени сме, че 99% от хората (мразим го този израз), които прочетат това, ще го забравят скоро, със сигурност няма да го приложат или ще кажат „да бе, аз това го знам отдавна“. Ти не бъди един от тях!

Става дума за безценния навик да поддържаш високите обороти, след като си набрал вече необходимата скорост. Сигурно от малък още знаеш, че всяко начало е трудно. В процеса на работа или на осъществяване на дадена идея, оборотите постепенно се засилват. Колкото повече ускоряваш, толкова по-лесно става по-нататъшното засилване. От теб се иска само да не спираш, защото всяко спиране от твоя страна убива скоростта на изпълнение. Дотук всичко изглежда много просто, но най-тънкият и подмолен момент е моментът с първите успехи. Сега вече чети внимателно! :)

Кофтито на първите добри резултати е, че захранват стабилно чувството на радост и удовлетвореност, но подхранват и едно лъжливо усещане, че вече си свършил достатъчно и можеш да си поотдъхнеш за миг. И ние не знаем защо, но от този успешен момент нататък, на човек му се струва, че пътят му занапред ще е изпълнен предимно с успехи, без да си дава много зор и се отпуска. Точно в тази точка обаче е от изключителна важност да не спираш, а да напънеш още малко и да продължиш.

Представи си, че пътят към върха е един асфалтиран, стръмен баир и ти се готвиш да го изкачиш с автомобил. Все едно като стигнеш до средата, да си кажеш „ми то май-малко остана“ и да спреш да си починеш. Сам осъзнаваш колко повече усилия ще ти коства от средата на баира да тръгнеш да се набираш или да се върнеш пак отначало, но докато в примера стоиш и само натискаш газта, в реалния живот ти си автомобилът, който бъхти. Да не забравяме, и че за разлика от колата, при човека всеки следващ начален опит, отчупва доста от първоначалната мотивация и пътят нагоре става все по-тегав (тук май трябваше да дадем пример с велосипедист, ама почнахме с едни двигатели в началото...).

Имаме един много деен и енергичен познат, който много бързо се зашеметява от първите резултати и все не му стига издържливостта да стигне докрай. През времето откакто го познаваме, той вложи много енергия, изхаби се и каталяса много преди да постигне нещо смислено в живота си и да натрупа достатъчно пари, които да му осигурят почивката за дълго време напред. Все спираше „да си отдъхне“ в неподходящо време и прахосваше двойно повече енергия.

Какви са изводите от всичко това?

1. Всяко начало е трудно, набери скорост.

2. Когато видиш, че нещата започнат да се получават, не се успокоявай, не се възгордявай, а продължи, защото точно по-средата на баира е най-важно да си постоянен.

3. Задръж колкото се може по-дълго високо набраната скорост, след като изкачиш баира и нищо чудно да се сдобиеш с нещо такова, с което да изкачваш и следващите.


ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Read 5868 times
PP Team

Ние не учим никого и не претендираме, че сме прави на всяка цена! Просто споделяме какво мислим, пък който иска да се възползва. ;)

Website: www.parichnipatoci.com

4 коментара

Трябва да сте вписани, за да коментирате

ИНВЕСТИРАЙ в безплатен абонамент за публикациите на Парични патоци:

Логин